home about me My Reviews contact me contest

Laman web Sony digodam di tiga negara

Haiya , macam-macam dah jadi kat sesawang ni kan.. byk hackers , godam sana sini.. huii.. best sangat ke buat kerja-kerja macam tu.. siapa yang hackers , sila angkat kaki. HAHA.. :P

TOKYO - Syarikat Sony semalam menyatakan laman webnya di tiga buah negara telah digodam termasuk di Greece. Di Greece, sebanyak 8,500 akaun pengguna Sony telah terjejas.

Namun, syarikat itu menganggap data kad kredit pengguna telah dicuri penggodam.
Syarikat itu menyatakan bahawa pihaknya pada Ahad lalu mendapati berlaku satu perlanggaran kawalan keselamatan di laman Greek Sony Music Entertainment.

Ekoran gangguan itu, pihak syarikat tersebut bertindak segera dengan menutup perkhidmatan berkenaan.
Syarikat dari Jepun itu juga menyatakan bahawa satu muka surat di laman webnya di Indonesia juga telah dipinda.
Laman web muzik tersebut di Thailand juga tidak didapati mengalami masalah dan ia kemungkinan mengalami serangan pengodam untuk mencuri maklumat. - AFP

No comments:

Post a Comment

Pendapat/komen anda, saya hargai. Terima Kasih! :)