Angel Wing Heart

28 July 2013

Iftar with Ex Students SMKKJ

Assalammualaikum...

Alhamdullilah dapat jugak berbuka puasa dengan kawan-kawan sekolah menengah SMKKJ. yehuuuu! Walaupun berlainan 'group' tapi tetap turun padang berbuka puasa bersama-sama. tenkiuuuuuuu! Tanda korang sporting sangat! hehehe.



Kitaorang berbuka di Restoran Putera Ayu Padang Jawa Shah Alam.. Tempat pun dekat dan cantik kan? hihihih. I pilih, mestila cantik... wakkaakkaak. Seramai 17 orang yang datang berbuka puasa sesama. Memula nak makan makanan bergoreng. Tapi dah waiter kata lambat siap, so kitaorang makan nasi putih , ikan siakap, udang, tomyam.. makanan seafood gituuu. hihi. Takpelah, sekali sekala... lepas ni bila lagi boleh jumpa kan? Jumpa pun masa wedding agaknya. hehehe. InsyaAllah kalau umur masih panjang... ;)

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjgwv86o-IWEckvYKScp1nqWU0BQFQjkHPgkZCz2bcKhD7ban0bJbXX2nL6M1Ija5ITkmBi6yXV0rd6TzuMpH-V7akxsT0PkLwtE87opQgd2Nd1o4TUU6-Zz8VUazUh_D9Tn-jbJ107ujeY/s320/pa.jpg

Jom layan gambar di bawah... biarlah gambar yang berbicara. aceceh!
 Farah Syahirah (Farahak) dan Nora Dila

 Fathen Alya dan Zulaiha Aziz

 Zulaiha Aziz dan aku!!! hiks

 Syafiq , Muzafar, Hareez, Afiq, Syafiq (jelek)

 Rasyid, Izuwan, Hazril, Fahmi, Fadzrul, Hairi, Syafiq






Sibuk!!!!!!!!!!! hahahahaha


  Afidah (bedah) , Fathen Alya dan Zulaiha ... Kenyanggg!


Total.............. RM414.50 hehehehehehhehehhehe Hambik.. makan tak ingat dunia.. kikiki :p


Terima Kasih Semua!!! Kenduri Kahwin korang jangan segan ajak aku yeeeeeeee! hehehehe. InsyaAllah akan datang memeriahkan lagi kenduri u all. kahkahkah! Byeeeee! Panjang umur, jumpa lagi! :)

26 July 2013

Kek Batik Coklat Berkacang tanpa telur !


Assalammualaikum


Hari ni nak kongsi resepi mudah dengan korang semua. Siapa tak kenal kek batik kan? Tapi aku buat versi menggunakan 100% coklat bukan Milo dan tanpa telur. hiks. Tambahan pula, aku menambahkan seri dengan kacang dan Chips warna-warni.. gituuu. hehehe. Jom, kita tengok step mudah untuk buat Kek Batik ini... :)




Kita perlukan:

Butter
Coklat Masakan @ Serbuk Koko
Chips Warna Warni
Susu Cair
Kacang
Biskut Marie (patahkan 4 bahagian)



Pertama sekali , sangai (goreng tanpa minyak) kacang terlebih dahulu


Kedua, Cairkan butter , susu , coklat masakan dan serbuk koko


Ketiga, gaul bahan-bahan tadi sampai sebati... jangan bagi berbuih ye


Masukkan biskut Marie yang telah dipatahkan 4 bahagian ke dalam coklat
(masa ni, tutup api ye)


Masukkan kekacang yang telah di sangai tadi. Gaul hingga rata



Last sekali, masukkan adunan tadi ke loyang/ mangkuk rata ye...
(tekan-tekan guna sudu untuk ratakan bahagian atas.. dan taburkan chips warna warni)

Bekukan kek yang di dalam loyang tadi dalam peti ais. Kalau nak cepat bekukan di bahagian atas peti
Masuk dalam peti ais/sejuk selama 4 jam


Potong menggunakan pisau tajam... Aku potong comot.. huhuhu..

SELAMAT MENCUBA!

 

Copyright 2016 © Syazwani Mazlan. Design by Ayu Barbydol