home about me My Reviews contact me contest

Permohonan Rebat RM200 Telefon Pintar 3G Secara Online

Assalammualaikum
Rebat smartphone (Rebate RM200) boleh dimohon pada tahun hadapan 2013. Tetapi ada syarat. Hanya smartphone bernilai RM500 (maksimum) ke bawah sahaja boleh tebus. Kemudian, kena langgan pelan jalur lebar (broadband-mobile) pada siapa yang tiada. Berbaloi ke? Apa2 pun , syukur alhamdullilah :)
Suruhanjaya Komunikasi & Multimedia Malaysia (SKMM) telah mengeluarkan iklan khas bagi pemberian rebat RM200 telefon pintar (smartphone) ini di mana 1.5 juta golongan belia di Malaysia.  
Skim itu berasaskan siapa cepat dia dapat dan khas bagi 1.5 juta belia yang layak mendapatkan telefon pintar itu selagi stok masih ada.

Program rebat di bawah Inisiatif Jalur Lebar Kebangsaan (NBI) telah diperuntukkan sejumlah RM300 juta oleh kerajaan yang akan memberi manfaat kepada 1.5 juta belia. Adakah anda antara yang kalangan yang termasuk dalam golongan tersebut?



Syarat-Syarat Rebat RM200 Telefon Pintar (3G) Dalam Pakej Komunikasi Belia
  1. Anda mesti warganegera Malaysia yang berumur antara 21 tahun sehingga 30 tahun
  2. Anda mesti mempunyai pendapatan bulanan RM3000 ke bawah
  3. Anda hanya layak menerima rebat RM200 jika model telefon pintar 3G yang diluluskan itu tidak melebihi harga RM500
  4. Setiap belia yang terpilih hanya layak menerima sekali sahaja rebat RM200 untuk setiap telefon pintar 3G mereka
  5. Pelanggan jalur lebar mudah alih sedia ada atau pakej internet baru. Penyedia talian seperti Maxis, Umobile, YES YTL, Celcom, Digi & Tune Talk sedia menunggu anda sebagai “pelanggan baru mereka” dan dijangka telefon pintar 3G ini sendiri akan diedarkan oleh Senheng dan SenQ
SENARAI TELEFON REBAT
Kepada sesiapa yang berminat untuk memohon rebat telefon pintar 3G ini (smartphone), anda boleh memohon secara online (atas talian) di SKMM. Iaitu Suruhanjaya Komunikasi Malaysia. Permohonan boleh dibuat bermula 1 Januari 2013 sehingga 31 Disember 2013.

Mohon online dibawah ini :


TERKINI : 

Tadaaaaaa! Samsung galaxy S 3 Mini yang telah aku tebus menggunakan rebat smartphone.



Kredit : Beritasemasa.com

32 comments:

  1. macam mana nak melanggan pakej plan data nie?

    ReplyDelete
  2. kerajaan ade kroni tuh.

    ReplyDelete
  3. Untuk pakej plan data, sila rujuk di bawah entri ini : TERKINI. tq

    ReplyDelete
  4. memang kena beli sekali pakej..kalau tak nak masuk pakej tak boleh ke..beli handphone sahaja..sebab tak nak terikat dengan kontrak...

    ReplyDelete
  5. umobile & sen heng tak kena terikat dgn kontrak. dia bagi sim prepaid free

    ReplyDelete
  6. rebate phone ni blh gne utk smartphone lbh dr rm500 ke? awk bli samsung galaxy s3 tu bkn lbh 1000 gak ke? x phm huhu...sy x mohon lg rebate phone ni

    ReplyDelete
  7. rebate dh boleh guna harga berapa2 pun... bila dh guna rebat ni, tolak rm200 je..:)

    ReplyDelete
  8. hai! Moss jalan2, datang sini singgah & follow :)

    Btw, say apun baru tukat phone tapi tak guna voucher :p

    ReplyDelete
  9. yeke? rugi kalau xgunakan sebab rebat tu duit kita jugak.. duit rakyat :)

    ReplyDelete
  10. saya nak tanya, rebat smartphone tu saya dh apply but saya belum save and blum print...so mcm ner nak cri balik ea?
    aw x?

    ReplyDelete
  11. salam..awk beli kat seng heng eh..samsung waranty 1 tahun tu..seng heng register tak?dpt tak sms waranty dr samsung?ke memang kat seng heng tak perlu register..ape2 masalah pi je seng heng..

    ReplyDelete
  12. hasina: awak kena ada no pendaftaran tu.. awak call atau emel skmm , komunikasibelia@cmc.gov.my atau telefon 1-800-88-4040 . lepas reg rebat ni, tempoh sebulan je boleh guna. kalau nak guna blk, kena tunggu sebulan selepas tempoh

    ReplyDelete
  13. nazz : ye, sy beli kat sen heng. tp sy ambil pakej waranty biasa je. ada pakej waranty 4 thn, kalau ada masalah boleh tkr baru waranty 4 thn tu.. sen heng mmg kne reg jd ahli.

    ReplyDelete
  14. Org dah kawin bleh ke gune voucher 2,tp umor z
    x smpai 30 lg

    ReplyDelete
  15. anon : yang dah kahwin pun boleh, asalkan gaji bawah 3k, umur 30 bawah

    ReplyDelete
  16. Sim card yang senheng bagitu.kite kene wajib gune ke x?

    ReplyDelete
  17. kat tempat akak la :) nak tahu sen heng area awak, pergi web ni ye : http://www.senheng.com.my/stores

    ReplyDelete
  18. dekat mana ye nak tebus tanpa terikat dengan kontrak

    ReplyDelete
  19. kalau ade senQ tu dpt tebus la ni kak?

    ReplyDelete
  20. best x pakai s3 mini?.. hrge ok la dri hp lain.. kamera ok x?..

    ReplyDelete
    Replies
    1. adik saya yg guna.. kalau adik guna, semua bestla..hehehe. camera 5mp

      Delete
  21. salam...nak tanya nie..kalau pemohon tu da abis belajar n still blum lg kerja,mcm mn?still bleh mohon tak??

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam.. rasanya boleh.. cubalah apply dulu.. kalau accepted , dapatlah guna hp baru.. ;)

      Delete
  22. saya dah daftar..tp dia cuma ckp tahnah, permohonan anda telah diterima. so mcm mana nak dpt no pendaftarannya

    ReplyDelete
    Replies
    1. selepas buat pendaftaran, terus kena print detail tu... ada simbol print/cetak. atau akan dihantar ke emel

      Delete
  23. malangnya tak cukup umur hahaa, siapa nk sedekah kat saya rebat tuh ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe. mtk awek yg sedekah la rebet tu.. :P

      Delete
  24. boleh mohon lagi tak sekarang ni??

    ReplyDelete

Pendapat/komen anda, saya hargai. Terima Kasih! :)