Angel Wing Heart

30 December 2010

HARIMAU MALAYA BAHAM GARUDA!



aKu dah agak dah.. aku dah kata dah.. hahahaha... gelak besar.. ;p Malaysia Menang !!! horeeeyy!!! alhamdullilah... eh2.. esok jumaat cuti umum.. muahahahaha... TQ Safee.. ni yg syg ko lebih.. wakakakaka.. ;p




Indonesia , dah tengok kehebatan MALAYSIA ? so , tak payah pertikai kan lagi mengenai leser ok?? terima jela kenyataan.. Tak payah nak kutuk2 MALAYSIA.. :)


29 December 2010

SOTONG pilih indonesia?



hahaha.. korang rasa boleh caya ke?? ini atas usaha kita sendiri..bukan menilik yang tak betul camni... heh. Tahniah kat pemain bola malaysia. lepas nie pergi indon nak lawan lagi kan? hope korang wat yang terbaik! jgn gentar dengan semua nie.. dgn laser ke ape.. hishh.. tak elok auw main leser2 nie.. i leser mulut u baru tau.. opss.. maaf.. :)

Pagi ni aku baru terbaca info mengenai sotong ni.. meh baca bawah nie :

JAKARTA: Setelah dua jam menunggu semalam, sotong di akuarium Sea World, Ancol, akhirnya memilih Indonesia untuk memenangi perlawanan akhir kedua Piala Suzuki AFF hari ini.

Sotong berkenaan yang mirip Paul, sotong Jerman yang terkenal kerana ramalannya sepanjang Kejohanan Piala Dunia beberapa bulan lalu, mula diperkenalkan kepada orang ramai semalam dan dinamakan Gudel, singkatan kepada Gurita Dewa Laut.


Gudel berada di tabung bendera Indonesia selama 10 saat dan memakan makanan yang disediakan.

Makanan yang berada di tabung Malaysia tidak dimakannya.


Aksi Gudel disiarkan secara langsung menerusi televisyen di Sea World.


Ratusan pengunjung bersorak sambil berteriak ‘Hore’ apabila sotong itu memakan makanan yang diletakkan di bawah tabung Indonesia.

Indonesia tewas 0-3 pada perlawanan akhir pertama di Stadium Bukit Jalil, Kuasla Lumpur Ahad lalu. - Agensi


TQ KEPADA METRO ONLINE


JANGAN macam2 ye sotong.. nanti aku masak ko jadi camni :

baru kau tau nanti !.. meleleh air liur... hahahaha...

thanks to PAK GOOGLE

BYE! all the best MALAYSIA!!

28 December 2010

Kreatifnya!!!! i likE IT



Tengok2 kat atas tu..cantik kan??comel giler-giler kan?? wahoooo.... kreatif sungguh dia nie.. siap utk dijual lagi... rasa nak beli jew utk hadiah besday membe2 rapat aku..mesti setiap saat dowg asyk pelok then terigt kat aku teros kan?? hahahaha... suke nye.. bantal nie cnfrm soft giler.. n sweett sesangat..




Bantal ni xde jual dipasaran ok? ni hasil jahitan tuan punye blog ni.. ada waktu2 tertentu jew dia boleh pickup order korang..if nak beli la.. hehehe...

price?? aha... RM 35 per each... tak tau lah include postage or exclude postage.. :)

jom2 kita cuci mata dgn bende2 kreatif nie...




19 December 2010

HANTU KAK LIMAH BALIK RUMAH !





t
wahh.. ! petang semalam aku pergi jalan2 naik moto dgn adik pompuan aku.. mula2 gi GM klg.. beli brg sket.. pastu tros gi JUSCO bt. tgi KLang nak tgk wayang.. cte tgh hangat skarang ni "hantu kak limah balik rumah" mmg ramai giler org semlm... pehh... nasib aku sempat beli tiket.. hari tu aku miss nk tgk cite nie sebab full.. ni pun aku sipi2 jew... ish. duduk depan lak tu.. hurf D..peh sakit leher aku..hahaha.. tp mmg best lah... 1 panggung asyik gelak tak henti2.. betul weyh !! lawak gile.. nak cite pun payah !.. aku bg 5 bintang lah !! dlm film ni gak.. ade effect sket... ade yg wat dr green/blue screen.. caya lah ! nanti pngarah tu nak wat cite 3D lak.. peh.. kompem best.


tengok lah.. tak rugi... sape yg tension2 tu WAJIB tengok!!!

Lepas hbs jew tg wayang, aku dgn adk aku mkn kat foodcrt.. mkn koew teaw claypot.. adk aku me goreng..aku tak suke mee sizling tu.. hehehe.. sebelum nak gi makan tu.. aku terjumpa dgn supervisor aku keje jusco dgn dia dulu.. wahhh... org cina meh.. igt melayu xde kwn org cina ke?? ;)
dye dh kwen... ade anak dh setahun.. ish... slim lagi... sembang2 dgn dye... lama tak nmpk..rupenye dia tukar ke butik CHEETAH... aku tgh pktikal 8-5ptg.. so, mlm aku igt nak keje.. cari duit sket.. kteowg tukar2 no... dye mcm nak amik aku keje... dye msg je aku nanti kalo ade kosong.. juz pukul 6ptg-10mlm... hehehe... best keje.. ;p

k , lah.. nak dkat kol 10 pagi nih.. nak gi blajar mandu kereta kol 11pg ni... hehhehee.... thn depan dh test..ala...bukan lama dh pun..bulan dpn jew nih.. ish...wish me gud luck kay??

p/s : sambil2 tu..nak promot blogshop aku... jgn lupa tgk kat DILA & SYAZ COLLECTIONS ok??
BYE!

18 December 2010

belajar mandu ^^




Tepat pkul 11 AM , agen memandu kereta dh trpacak kat dpn umah aku.. amik aku terus gi shahbndar utk ajar aku bwk kereta.. maklum la.. aku xtau pape pn pasal kereta nie.. 0 katakan.. sampai sane, dye terus ajar aku basic gear ,klas, brek, mnyk... mula2 round2 dulu 1 litar kat situ.. then, dye ajar aku cara nak parking pulak.. 1st mmg kabut jgk... xgementar tp tkot xigt step.. lepas tu dye tglkan aku sorang2 bwk kereta... fuhh... nk menitik peluh betina aku nie... hhhhhehehee... aku bedal je time parking.. alhamdullilah .igt pun step..ngeh3... byk kali la aku bwk sorg2 keta tu kat litar.. pengajar aku tu pulak laki.. dye masuk opis, ade keje sket..nk dkt kol 1pm , dye pn dtg tgk.. best2!! ;p ade org lain tu, bwk sorng gak.. time park, kene tiang..smpai jatuh... xpela..baru nk belajar cm aku... semua kat situ bkn ade lesen pun.. bnde baru nak belajar kan??hehehe ;p

esok , aku kne bljar lagi...weeee~~ 1hari 2jam.. aku bljr time weekend jew..sebab aku pktikal isnin-ahad... :)

oklah , terpanjang plak story hari nie.. lame dh tak bebel2..hahaha.. 3.3o ni nk gi jalan with my younger sis.. naik moto jew.. membeli belah siket.. maklumlah.. PTPtn dh masyukkk!!! heh. :p


baju ni adew jual.. :)

p/s : KALAU KORANG RAJIN , MEH TGK BLOGSHOP AKU... :) MCM2 ADE JUAL.. SKG NIE TGH SALE TAU... END OF YEAR PROMOTION ! DLM FB , LIKE LAH PAGE SHOP KU.. HEHEHE.. KLIK SINI

04 December 2010

Uncle Seekers kena saman dgn Permaisuri Aisyah?




Korang mesti dah dengar khabar angin ni bukan? Mesti dah tau kenapa uncle ni kena saman dgn permaisuri? Tapi betul ke kesasihan nya tu?? Taknak lah tuduh bukan-bukan dan mengata bukan-bukan. Betul ke mereka bercinta? macam tak percaya je kan ^^ ..apa pun , saya tak nak taip banyak-banyak kat sini.. kalau korang nak tahu lebih lanjut lagi, korang boleh tengok di sini > OH ARTIS dan UncleSeekers (blog uncle)


P/s : macam-macam terjadi pada dunia sekarang ni.. =_=

KAPAL TERPANJANG


HA... korang nak tau info menarik nie?? kapal terpanjang? bangunan tertinggi?? macam2 info ada di sini.. kalau korang nak tau lbg lanjut lagi lah kan, korang gi di sini > KLIK

Macam2 maklumat korang boleh dapat.. :) tak rugi punye... jom layan....

02 December 2010

BAS HANYA UNTUK WANITA!


BAS RAPIDKL TELAH SEDIAKAN BAS HANYA UTK WANITA!! WAH.. INI SATU BERITA YANG BEST.. SO, TAKDE LAGI LA KES2 CABUL WANITA & JENAYAH2 LAIN YANG MELIBATKAN WANITA YE... NAIKLAH BAS NI. . UNTUK KESELAMATAN ANDA, WAHAI WANITA !

KUALA LUMPUR, (Bernama) - RapidKL telah memulakan tempoh percubaan bagi perkhidmatan bas untuk golongan wanita sahaja, yang dikenali sebagai Rapid Bas Wanita, mulai hari ini hingga 31 Dis.

Menurut kenyataan Bas RapidKL hari ini, ia adalah tambahan kepada operasi biasa syarikat berkenaan dan menyediakan perkhidmatan berbaloi kepada orang awam.

Tempoh percubaan itu dijalankan di tujuh laluan yang mempunyai jumlah penumpang ramai dengan dua sesi perkhidmatan, iaitu di sebelah pagi jam 6.45 dan 7.30 manakala di sebelah petang pada jam 6 dan 6.45.

Laluan yang terbabit pada sesi pagi ialah U1 (Hab Pinggiran Batu Caves), U8 (Hab Damansara Damai), U22 (Hab Sri Nilam), U40 (Hab Terminal Kajang), U60 (Hab Puchong Utama), U80 (Hab UiTM Shah Alam) dan U81(Hab Subang Suria).

Bagi sesi petang, laluannya ialah U1 (Hab Medan Pasar), U8(Hab Medan Pasar), U22 (Hab Jalan Hang Lekiu), U40 (Hab Pasar Seni), U60 (Hab Pasar Seni), U80 (Hab Pasar Seni) dab U81 (Hab Pasar Seni).

Ketua Pegawai Eksekutif Bas RapidKL Datuk Mohamed Hazlan Mohamed Hussain berkata perkhidmatan khas itu dilaksanakan untuk memberi lebih keselesaan dan keselamatan kepada penumpang wanita, selain melindungi mereka daripada gangguan seksual serta bersesakan dengan penumpang lelaki pada waktu puncak.

Beliau berkata Rapid Bas Wanita tidak akan menjejaskan perkhidmatan sedia ada syarikat itu kerana ia akan menggunakan bas tambahan.

Walaupun dikhaskan untuk wanita sahaja, kanak-kanak di bawah usia dua belas tahun dibenarkan menggunakan perkhidmatan bas tersebut dengan ditemani rakan atau saudara perempuan.

Ikon bas 'untuk wanita sahaja' akan diletakkan pada cermin depan bas, tingkap, pintu dan skrin LED dalam kenderaan itu bagi membezakannya daripada bas biasa.

Nescafe 3 in 1 mampu membunuh?

Kawan saya (dah arwah)...... .

dari usia muda.....

pagi nescafe..... 2 X..

petang nescafe....2X. ..

malam nescafe....? X...

depan mata saya........ .

bengun dari kerusi ........

kaki dia terus patah....

ulang dia reput.....

Nescafe 3 in 1 merosakkan jantung & buah pinggang

Zaman skarang ni, banyak penyakit datang dari pemakanan..

Beberapa hari lepas saya dikunjungi oleh seorang pelajar lelaki tahun akhir. Sudah beberapa bulan pelajar ini tidak bertemu dengan saya. Pelajar ini mengemukakan beberapa masalah kumpulannya untuk diselesaikan oleh saya sebagai seorang penasihat akademiknya. Alhamdulillah masalah dapat diselesaikan.

Selepas hajat terlaksana, pelajar ini yang saya namakan sebagai Ahmad menukar topik kepada topik kesihatan dirinya. Beliau mengadukan masalah dirinya. Beliau dapat merasakan kemerosotan tahap kesihatan dirinya. Berikut adalah antara tanda-tanda yang dapat

dikenalpasati:

Kerap berdebar tidak menentu masa. Kadang-kadang waktu membaca tiba-tiba jantung / dada berdebar dengan laju.

1. Bila jantung berdebar ini berlaku, ia akan diikuti dengan dahi berpeluh

2. Beliau juga kerap merasakan kesakitan pada dadanya.

3. Sering mencungap dan kadang-kadang kala sewaktu sembahyang pun mencungap.

4. Semakin tidak tahan atau alah dengan panas terik matahari dan jikalau kena panas, badannya akan banyak berpeluh dan tidak selesa.

5. Jikalau tahun lepas, kekerapan simptom-simptom di atas agak jarang namun kebelakangan ini, kekerapan kejadian semakin kerap sehingga satu kali serangan dalam setiap 2/3 hari.

6. Tapak tangannya.semakin basah.

Berdasarkan simptom yang saya perolehi saya terus menyoal tabiat permakanannya. Selepas mendapat data yang dikehendaki saya pun memberikan penjelasan 'Ahmad, engkau ni walau pun usia masih muda, jantung engkau sudah bermasalah. Punca masalah engkau ini

adalah kerana engkau kerap meminum Nescafe 3 in one. Nescafe adalah tidak baik dan merosak buah pinggang manakala krimer yang terdapat di dalam campuran ini sangat merosak jantung. Krimer ini bukan diperbuat dari susu tetapi adalah dibuat dari kelapa sawit (non dairy creamer)'

Selanjutnya saya menasihati Ahmad untuk melakukan perkara berikut untuk merawat jantungnya:

1. Elakkan dari meminum Nescafe yang merosak buah pinggang dan elakkan sama sekali apa jua jenis krimer yang dibuat dari selain susu (non dairy creamer)

2. Elakkan dari mengambil coffee mate kerana ia adalah

non dairy creamer

3. Elakkan makan ais krim kerana mengandungi krimmer yang tinggi

4. Elakkan susu pekat manis yang mengandungi krimer dari selain susu.

5. Elakkan memakan sebarang makanan yang mengandungi margarine

6. Elakkan memakan burger, naget, kentang goreng, potato chip dan segala yang sewaktu dengannya

7. Elakkan mandi selepas makan

8. Amalkan amalan: Ambil segenggam kacang hijau, rendam dalam air kira-kira 10 minit,selepas itu rebus asal masak dan bukan rebus sehingga pecah tanpa membubuh garam. Selepas itu buang air rebusan dan makanlah kacang hijau ini dan amalkan amalan ini setiap hari.

9. Boleh beli jintan hitam dan makan setiap hari atau pun belilah yang sudah siap diproses atas nama habbatussauda

10. Amalkan makan sayuran pahit seperti kailan, peria, pegaga, daun ubi, pucuk betik, ulam-ulam dsbnya.

11.. Kurangkan makan nasi lemak terutama sekali nasi lemak di kedai kerana mereka mencampurkan minyak masak kepada

nasi lemak agar nasi lemak ini kelihatan cantik berderai dan tidak melekat.

Kepada yang mulai menghadapi masalah dengan jantungnya atau yang sudah lama bermasalah jantung, bolehlah mengamalkan amalan di atas.

Sekian wassalam wallahuaqlam. _,

'sharing is caring



TAK TAHU LA NAK CAKAP APA. JUST JADIKAN IKTIBAR AJELAH. KALAU TAK PERCAYA, CUBA TANYA DENGAN DOKTOR PEMAKANAN ANDA.

 

Copyright 2016 © Syazwani Mazlan. Design by Ayu Barbydol