Angel Wing Heart

21 October 2012

Kad Diskaun Komuter (KTMB) 1 Malaysia


Assalammualaikum.

Sedia maklum kad diskaun ktm 50% akan diberikan pada semua rakyat Malaysia yang berpendapatan RM3000 ke bawah. Surirumah pun boleh mohon tau! hikhik. Alhamdullilah , boleh ringankan beban mereka yang berpendapatan RM3000 ke bawah. 50% tu. bukannya sikit. Nak mohon jugaklah walaupun bukan pengguna tegar KTM. mihmihmih.


Boleh mohon di kaunter khas mulai 22 Oktober 2012 sehingga 21 November 2012 dari pukul 11.00 pagi - 8.00 malam. Tetapi selepas 21 November 2012 , kaunter khas akan ditutup dan hanya boleh mohon di KL Sentral sahaja.


Cara mendaftar kad diskaun ni, hanya mengisi borang , salinan IC , dan RM1 untuk pendaftaran selama setahun. Hanya dibuka di stesen khas terpilih sahaja. Stesen KL Sentral, Tg.Malim, Kepong Sentral, Bangi,Sg. Gadut, Sentul dan Subang Jaya.

Mohon Sekarang! : SINI



14 October 2012

Daiso Japan : Charcoal Mask



Assalammualaikum

Entri ni, aku nak review mengenai produk dari Korea. Tapi di pack untuk Daiso Japan. Rasanya ramai yang dah tahu pasal produk ni. Memang terbaik. Harga kat pasaran, memang murah. Tapi kalau online, mahal. memang penjual online ni kaut untung lebih. Aku beli Charcoal Mask ni di Daiso Japan. Sebuah kedai barang-barang jepun. Everything is RM5 only. Termasuklah produk aku beli ni. Produk ni dibuat dari alam semulajadi iaitu arang. So, memang halal. Takde ragu-ragu. hihihihi. Bila pakai produk ni, memang cool je rasa. Ni khas untuk korang nak hilangkan blackhead or whitehead. Kulit berminyak pun lagi sesuai guna mask ni..Memang sental habislah. Dah tak payah nak guna produk kat market tu, yang ni dah best sangat.


Kalau kat klang, kedai Daiso ada di jusco bukit tinggi dan harbour place. Siapa yang duk area sini boleh la pegi. Kedai jepun ni pun , bff aku yang bagitahu . Macam-macam barang jepun ada jual. Ala-ala mcm kedai RM2 gitu... hikhik. Tapi memang berbaloi dan berkesanlah produk ni. whitehead aku semua keluar. memang best. Cara nak guna produk ni, senang je. Meh, aku bagitahu cara nak guna.


1) Beli produk Charcoal Mask ni dulu der... Kalau takde acane nak mulakan step? hehehehe
2) Cuci muka korang dulu sebelum guna Charcoal Mask ni. Ala, pencuci muka yang selalu korang guna...
3) Lepas cuci muka tu, dah bilas semua muka, bilas pulak muka dengan air suam... untuk bukak liang roma kulit muka korang ler... senang nak sentap blackhead or whitehead yang degil tuuuu.
4) Sapu Charcoal Mask ni seluruh muka. Bagi tebal sikit.....senang nak tarik bila dah kering krim tu.... Jangan terkena mata, kening dan mulut okey....
5) Biarkan kering krim korang, automatik akan jadi tegang gila kulit... best je rasa... krim pun sejuk jerrr...
6) Lepas dah kering, tarik mask korang buat tu dari bawah dagu ke atas ok.. (masa menarik ni memang best..macam tarik soletap) hihihihi
7) Lastly, lap muka korang dengan toner (penyegar) yang selalu korang guna lepas cuci muka tu.. ni bagi liang roma tutup balik.. xdela masuk habuk2 or bendasing dlm liang roma tu...

P/S :guna mask ni dua kali seminggu.... tapi aku syorkan guna seminggu sekali je dah memadai...

Dah rasa macam orang minyak pulak. ngehngeh
Tadaaaaa! Nampak tak putih-putih tu... tu la whitehead dari muka aku... Nasib x banyak sangat...hehehe

Cuba la.... tak rugi beli pun.... Beli bukan sebab murah... sebab produk ni, effect nya awesome beteiiii. Kulit jadi lembut je...tak percaya, beli lew.. Agak-agak kedai Daiso Japan takde tempat korang, bolehlah beli online.. yang aku bagi ni, price online berpatutanlah setakat ni. KLIK SINI Kalau tak, beli kat kedai sendiri la yerr. hehehe.

P/S : Dah daftar pengundi pilihan raya belum? Sekarang boleh daftar lagi. Sebelum tahun depan. Pilihan di tangan anda. hihihi .

11 October 2012

Siswa Kini boleh beli kereta?

Kuantan: Pelajar tahun akhir institusi pengajian tinggi (IPT) awam dan swasta berpeluang membeli kereta PERODUA dengan bayaran serendah RM299 sebulan.




Tawaran itu diberikan Perusahaan Otomobil Kedua Sdn Bhd (PERODUA) yang juga pengeluar kereta nasional kedua, menerusi program pemilikan kereta terbarunya iaitu ‘What's Up Graduates’.
Pengarah Urusannya, Datuk Aminar Rashid Salleh, berkata program itu adalah inisiatif PERODUA untuk memberi peluang kepada kumpulan pelajar tahun akhir memiliki kenderaan sendiri tanpa bayaran pendahuluan.

Katanya, tawaran itu terbuka untuk semua model PERODUA Viva dan MyVi yang bermula semalam dan akan berakhir 31 Mac 2013.

Tunjuk kad pelajar

Beliau berkata, pelajar hanya perlu menunjukkan kad pelajar dan membawa seorang penjamin bagi memohon tawaran berkenaan ketika melaksanakan urusan jual beli kenderaan di semua cawangan PERODUA.
“Program ini ditawarkan kepada pelajar tahun akhir hanya untuk tempoh bayaran bulanan bagi tahun pertama saja, sebab mereka ini bakal memasuki alam pekerjaan sementara gaji pula masih kecil.

“Selepas tahun pertama, bayaran bagi tempoh seterusnya akan beransur-ansur meningkat dari tahun ke tahun sehinggalah habis tempoh pinjaman, sejajar dengan kenaikan gaji mereka,” katanya ketika berucap pada majlis perasmian Expoconvo 2012 Universiti Malaysia Pahang (UMP), Gambang, dekat sini, semalam.

Turut hadir Timbalan Naib Canselor (Penyelidikan dan Inovasi) UMP, Prof Datuk Dr Rosli Mohd Yunus dan Timbalan Naib Canselor (Akademik dan Antarabangsa), Prof Dr Badrulhisham Abdul Aziz.

Perlindungan insurans kemalangan

Selain pembelian kereta, Aminar Rashid berkata, kumpulan pelajar itu juga akan menerima perlindungan insurans kemalangan bernilai RM20,000 secara percuma, di samping diskaun 50 peratus bagi servis asas di semua pusat servis PERODUA di seluruh negara.

Dalam pada itu, Aminar Rashid yang juga Ahli Lembaga Pengarah UMP berkata, penganjuran program Expoconvo itu penting untuk mempromosikan pesta konvokesyen yang menjadi acara tahunan universiti berkenaan.

P/S : Makin terbeban lah dengan hutanggggg... untunglah... PTPTN pun tak bayar2 lagi.

Kredit : BH

07 October 2012

Hello, kerja!

Assalammualaikum.

Phewwww! Dah lama tak update blog. ngehngeh. Tengok entri blog, mesti setiap bulan ada 2-3 entri je. tu pun kalau rajin...kalau rajinlah kan? hehehehe. Diri dah makin sibuk... Tak macam dulu, masa belajar bolehlah nak update seminggu 2-3entri. Sebulan puluh2 entri post. ngehngeh. Dah kerja ni, xde masa pulak. :)

Alhamdullilah, akhirnya dapat jugak jobs yang aku idam-idamkan.. berkait dengan kos aku belajar dulu. Sekarang tengah jinak-jinak dengan grafik. Sebab dulu belajar editing & produksi je banyak :( So, skill tu nak kena mantapkan jugak walaupun rasa cam nervous, takut-takut. Yela, aku langsung takde pengalaman kerja bidang ni, Ni lah rezeki aku walaupun kontrak lagi..Kenalah cuba dulu kan..Alhamdullilah, betul sesetengah kawan aku cakap, rezeki manusia, lain-lain. Ada yang cepat, ada yang lambat....Kalau yang lambat tu, kenalah sabar...InsyaAllah, ada rezeki paling tak diduga akan dapat.. ye dak?

Sekarang ni, officemates aku semuanya best-best. Mesra alam betul. Tak macam tempat aku kerja partime dulu-dulu (masa tu kerja kerani je) , memasing buat hal sendiri. Aishhh, memang mati kutu aku kat situ dulu. Bila tegur, sepatah jawab... adei.. susah lak nak masuk.. Alhamdullilah, sekarang kerja ni, masuk-masuk je terus tegur, ajak lunch, kenal-kenalkan ke unit-unit lain.. bestlah.. Takdelah aku nak komplen sangat kan. hehehhe.




Yang tak bestnya, aku jauh dengan family.....wuwuwuwuwuw. So, kena berdikari, duk rumah sewa & drive sendiri. Ada yang kerja parents hantar, memang beruntunglah. Tapi kalau aku, cam malulah pulak.. hihihi. takde maknanya nak hantar-hantar ni, tapi masa interview jobs ni, parents aku la yang teman..memang seganlah.. sebab selalunya aku yang buat sendiri,pergi sendiri...Dah tempat pun jauh, tak familiar pulak tu, so, parents memang wajib temankanlah. hehehe. Hasil berkat mak ayah, aku dapat jobs ni.. Alhamdullilah. Masa ni la, aku nak kumpul duit, bagi parents & adik-adik. InsyaAllah, aku ingat nak bawak adik aku kelas IT. Yang tengah sek.men ni.. Biar dia tahu semua. Senang life dia nanti. Sebab aku dulu, darjah 2 ke 3 ntah, dah terdedah dengan IT. Taknaklah adik aku tak dapat ilmu basic macam tu..Kalau nak aku ajar, memang takde masa lah...kena hantar dia pergi kelas lah jawabnye.. Dah tanggungjawab aku sebagai anak sulung ni.. Nak jugak berbakti pada adik-adik.. Bila lagi nak tolong diaorang kan?

Dalam masa aku bekerja ni, kena pandai jaga duit la.. Taknaklah bazir tak tentu tempat.. Haishh. Aku lagi suka menyimpan. untuk masa depan (ehem) hehehehe. InsyaAllah, harap semua pekerjaan aku berjalan dengan lancar dan kekal lama. Bila dah pro nanti, Ketua unit aku cakap, boleh jual diri. erk. jual diri untuk cari kerja lagi better ye... bukan jual diri teeeettt tu. hahaha. Boleh kerja bahagian TV pulak ye? Buat masa ni, sangat takut nak masuk bahagian sana. Al maklumlah, ada diploma je, pengalaman pun takde lagi..Masa ni la nak cari..InsyaAllah, tapi aku nak kerja lama kat sini. Sebab selesa. Masuk pukul 9pagi, balik 5.30. Kalau tugasan lewat, selalunya balik 6.30 camtu. (buat sampai kerja siap ok). Kalau kerja malam, esoknya masuk tengah hari buta.. Kira rolling baliklah masa. Oklah, masa muda2 ni kena kerja keras. Tua-tua nanti, xlarat dah..hehehe.

Rasanya setakat ni story mory aku untuk bulan oct ni. ngehngeh. InsyaAllah, rasa terpanggil nak menaip, aku buat entri baru okehhh. Cuti raya haji, gue tak ambik cuti pun. Malas, lagi pun nak kerja je sekarang ni. Malam raya baru balik. hehehehe. Rindu nak jumpa atok, nenek! :( Terima Kasih pada semua yang tak putus-putus mendoakan aku suksess. Yang doakan buruk-buruk tu, tak baik tau.. Takut berbalik pada awak pulak.... :) Byeeeeeeeeee!

P/S: Hello KL!



 

Copyright 2016 © Syazwani Mazlan. Design by Ayu Barbydol