Angel Wing Heart

28 July 2013

Iftar with Ex Students SMKKJ

Assalammualaikum...

Alhamdullilah dapat jugak berbuka puasa dengan kawan-kawan sekolah menengah SMKKJ. yehuuuu! Walaupun berlainan 'group' tapi tetap turun padang berbuka puasa bersama-sama. tenkiuuuuuuu! Tanda korang sporting sangat! hehehe.



Kitaorang berbuka di Restoran Putera Ayu Padang Jawa Shah Alam.. Tempat pun dekat dan cantik kan? hihihih. I pilih, mestila cantik... wakkaakkaak. Seramai 17 orang yang datang berbuka puasa sesama. Memula nak makan makanan bergoreng. Tapi dah waiter kata lambat siap, so kitaorang makan nasi putih , ikan siakap, udang, tomyam.. makanan seafood gituuu. hihi. Takpelah, sekali sekala... lepas ni bila lagi boleh jumpa kan? Jumpa pun masa wedding agaknya. hehehe. InsyaAllah kalau umur masih panjang... ;)

https://lh5.googleusercontent.com/-0LVaPho2XZc/TYAUsNHgnQI/AAAAAAAAAc4/D-nflcl5mgw/s320/pa.jpg

Jom layan gambar di bawah... biarlah gambar yang berbicara. aceceh!
 Farah Syahirah (Farahak) dan Nora Dila

 Fathen Alya dan Zulaiha Aziz

 Zulaiha Aziz dan aku!!! hiks

 Syafiq , Muzafar, Hareez, Afiq, Syafiq (jelek)

 Rasyid, Izuwan, Hazril, Fahmi, Fadzrul, Hairi, Syafiq






Sibuk!!!!!!!!!!! hahahahaha


  Afidah (bedah) , Fathen Alya dan Zulaiha ... Kenyanggg!


Total.............. RM414.50 hehehehehehhehehhehe Hambik.. makan tak ingat dunia.. kikiki :p


Terima Kasih Semua!!! Kenduri Kahwin korang jangan segan ajak aku yeeeeeeee! hehehehe. InsyaAllah akan datang memeriahkan lagi kenduri u all. kahkahkah! Byeeeee! Panjang umur, jumpa lagi! :)

26 July 2013

Kek Batik Coklat Berkacang tanpa telur !


Assalammualaikum


Hari ni nak kongsi resepi mudah dengan korang semua. Siapa tak kenal kek batik kan? Tapi aku buat versi menggunakan 100% coklat bukan Milo dan tanpa telur. hiks. Tambahan pula, aku menambahkan seri dengan kacang dan Chips warna-warni.. gituuu. hehehe. Jom, kita tengok step mudah untuk buat Kek Batik ini... :)




Kita perlukan:

Butter
Coklat Masakan @ Serbuk Koko
Chips Warna Warni
Susu Cair
Kacang
Biskut Marie (patahkan 4 bahagian)



Pertama sekali , sangai (goreng tanpa minyak) kacang terlebih dahulu


Kedua, Cairkan butter , susu , coklat masakan dan serbuk koko


Ketiga, gaul bahan-bahan tadi sampai sebati... jangan bagi berbuih ye


Masukkan biskut Marie yang telah dipatahkan 4 bahagian ke dalam coklat
(masa ni, tutup api ye)


Masukkan kekacang yang telah di sangai tadi. Gaul hingga rata



Last sekali, masukkan adunan tadi ke loyang/ mangkuk rata ye...
(tekan-tekan guna sudu untuk ratakan bahagian atas.. dan taburkan chips warna warni)

Bekukan kek yang di dalam loyang tadi dalam peti ais. Kalau nak cepat bekukan di bahagian atas peti
Masuk dalam peti ais/sejuk selama 4 jam


Potong menggunakan pisau tajam... Aku potong comot.. huhuhu..

SELAMAT MENCUBA!

10 July 2013

Segmen Blogwalking Singgah Sahur - Hasrul Hassan






Jom ramai-ramai sertai Segmen Blogwalking Singgah Sahur dari Hasrul Hassan ini. Boleh tambah kenalan lagi & menukar pelbagai pendapat mengenai dunia blog. Bukan sebab nak dapat duit raya, tapi untuk mengenali blogger baru dan lama :)

Sertai Segmen ini di SINI

09 July 2013

Pemenang Birthday Giveaway by Syazwani Mazlan

Assalammulaikum

9 Julai 2013 (Selasa) seperti yang dijanjikan, hari ni aku nak umumkan pemenang bagi Birthday Giveaway yang aku anjurkan awal bulan 6 lepas. Jommmmmmmmmmmm checklist!

1. Hawez Ahmad
2. Azwar Syuhada
3. Putre Qaisara Balqis
4. Lo La
5. Cik Fara


Hadiah bukanlah mengikut urutan ye. Nak tahu hadiah apa Birthday Giveaway kali ni? Boleh rujuk SINI. Tahniah kepada pemenang giveaway kali ini. Kepada yang tidak menang, jangan sedih... Ada lagi peluang anda untuk menang dalam Giveaway anjuran Salam Ukhuwah. Rujuk SINI ye.

Ada berita gembira untuk aku... Blog terpilih sebagai TOP 50 dalam DiGiWWWOW Awards . Alhamdullilah, walaupun tak menang untuk keseluruhan, tapi terpilihlah jugak untuk TOP 50. Boleh diperbaiki lagi... hehehe. Terkejut jugak boleh terpilih, sebab aku tak paksa orang vote pun.. Hanya beritahu yang aku masuk contest Digi ni, then kalau nak vote dengan ikhlas, dipersilakan. Syukur. Ada jugak yang nak tengok aku berjaya ye? thank you so much! :)


Senarai TOP 50


Next , insyaAllah aku nak buat segmen blog pulak. Pertama kali nak buat segmen. Harap adalah yang sudi join. hihihi. Segmen apa dan bila tu? Nanti aku war-war kan. aicehceh. So , kepada pemenang Birthday Giveaway ini, aku akan PM korang di inbox facebook masing-masing. Kalau tiada sebarang jawapan, hadiah akan bertukar tangan kepada yang lain. Tunggu aku msg ye! Pemenang Birthday Giveaway boleh kongsikan story mengenai Birthday Giveaway jika ada Blog.

P/S : Di kesempatan ini, aku ucapkan Selamat menyambut Ramadhan Al-Mubarak kepada semua muslimin dan muslimat. Semoga kita diberkati oleh-Nya.


Kredit imej : famzdeviantart.com

05 July 2013

Mini Gathering Politeknik Perlis

Assalammualaikum...

Atas cadangan Liyana Syafiqah , terciptalah Mini Gathering yang dibuat di HR STEAK Kampung Baru , Kuala Lumpur. Kenapa Mini Gathering? Sebabnya tak semua classmates kitaorang yang ada di sini. Ada yang tinggal utara , ada yang busy dengan kerja & assignment.

Liyana Syafiqah , gila-gila punya perangai. hahahaha

Memandangkan aku tinggal di Klang, Selangor dan bekerja di Kuala Lumpur , So tak susahlah aku nak join mini gathering ni. hewhewhew. Sudah lama tak jumpa kawan lama maa.... Last jumpa pun masa konvo bulan April 2013 lalu. Jumpa balik, semua dah berubah. Berubah bentuk fizikal (aku tak la ye . kahkahkah :p ) , & perangai masing-masing. Tahu tak , rindu gila waktu belajar masa Diploma ni.. Paling best kos Video & Perfileman ni gua cakap sama lu... hahahaha. Kos ni banyak erti kata lain (belajar bekerjasama) berbanding kos lain. muehehehe



Kemain diaorang gelakkan aku ! (bergegar kamera aku pegang. HAHAHA)


Sekarang ni ada yang dah belajar di UITM & UUM (Cuti Sem). Masing-masing sambung kos berkaitan Perfileman. Sambung dari bidang Diploma yang kitaorang ambil dulu tu.. Ada yang dah bekerja di syarikat ASTRO , CST, Jelas Juta Production, dan lagi satu production aku lupa la... wakakaka. Jom kita layan gambar... muehehehe.


                                                      Kitaorang dengan muka kekenyangan...

 4 orang perempuan je yang dapat datang (sebenarnya sikit je perempuan pun. LOL)


 Eh? Makan lagi ke apa? Dasar perut tong! HAHAHA



 Kasi senget 360 darjah! HAHAHA




 Sesi Interview : Isu dibangkitkan , " Macamana nak masak Kari Ayam sedap dari Restoran Mamak" kahkahkah!
Blerghhhh! Masing-masing dah naik badan. Kecuali aku, aku saja ok! hahahaha ( aku tahu itu hanya manipulasi gambar je. Realiti nya , aku macam model meletop. slim gitu. Kahkahkah )

Ajep ( Belakang angkat dua tangan) says Byeeee! hahahaha!

P/S : Harap selepas beberapa tahun lagi, kita buat Big Gathering pulak. Pastikan semua berkumpul. heheehe. Oh ye, tahniah kepada Fatihah (beg pink) yang akan melansungkan perkahwinan dengan pasangannya di Kelantan 5 & 6 Syawal ini. Dapat kad.... ada rezeki, harap dapat join konvoi ke Kelantan. InsyaAllah. Semoga korang sukses selalu! Take Care.
 

Copyright 2016 © Syazwani Mazlan. Design by Ayu Barbydol