home about me My Reviews contact me contest

Bukit Tinggi Pahang

 

Tengok lah. Gambar kat Bukit tinggi pahang ni pun dah nampak menarik ...
Aku teringin gila nak pergi sini daripada aku pergi Genting. T_T
Suasananya memang mendamaikan...
Aku suka dgn alam semulajadi macamni.. Aicyehh..
Serius lah cantik & damai dari tmpt aku yg bingit dan stresssssssssssssssss!! Grrr..

Bukit Tinggi atau Berjaya Hills Resort ialah tempat peranginan di Pahang, Malaysia berdekatan Genting Highlands. Ia terkenal dengan kampung tema Perancis, Colmar Tropicale.




cantik kan ?






tengok , Bendera Malaysia ok, serius mcm kat Perancis pulak.. :)

ok , aku ada buat review mengenai tempat ni di google ..hehehe

Bukit Tinggi ni adalah salah satu tempat peranginan tanah tinggi di Pahang selain Fraser Hill , Cameron Highland dan Genting Highland. Ketinggian tempat ini adalah 2500 dari paras laut. Dikenakan bayaran RM10 untuk masuk .. betul ke?

Antara tempat - tempat pelancongan sekitar kawasan ini adalah Taman Arnab, JApanese Tea Garden , Botanical Garden, Colmar Tropicale dan tempat menunggang kuda. Tempat pertama yang kami lawati adalah Taman Arnab.Taman ini macam mini zoo dan sesuai untuk keluarga. untuk masuk ke taman ni , ada bayaran masuk kalau tak salah RM 3. sebelum tu kalau ada yang minat menunggang kuda , Berjaya Hill Horse Riding ada di bahagian mula sebelum sampai ke Taman Arnab ni.
Serius la.. aku nak pergi tempat ni.. boleh posing sakan , hehehe... ish, siapa yang pernah pergi sini? Ceritalah sikt.. T_T

P/S : AWAK , OH AWAK .. JOM PERGI SINI JOM.. :P



9 comments:

  1. haiii...syazwani....lina dh pernah pergi bukit tinggi nie 4 kli dh he2 x pernah bosan pun....kat colmar tropicale nie ok jer tpi harga mkanan kt situ agak mahal cikit tpi sedap2 mknanan nya and hrga bilik hotel kt situ ok jer tpi law nk gi kena booking hotel tuh awal 3 bulan spaya dpt hrga lgi murah.....lina cuma cadangkn lah law nk gi waktu bukan cuti sek x ramai org

    ReplyDelete
  2. lina , serius ke?? wah... ni mesti pegi.. bukan ape.. mcm luar ngara plak tgk.. tringin nk snap gmbr kat situ..hehhee.. thks ye.. mmg dgr mknan kt sne mhl2..

    ReplyDelete
  3. law syazwani nk mkn kt colmar tropicale 2 tmpat yg pling sedap kt colmar tropicale 2 restoran la flamme....kt situ mkanan dia sedap2....ticket untk msuk ke rabbit park,japannese botanical garden and laen2 murah jer x mahal pown....kat japanesse botanical garden 2 ade sewa pkaian kimono boley la try and bley sewa pakian 2 untuk ambik gmbr kt japanesse botanical garden 2 cantik taw

    ReplyDelete
  4. wah..best tu.. siap ada sewa baju lagi..:) ni kalau kawen , kita gi sana ni.. hehhehee... tq lina ..lina ada blog x? blh wani follow :)

    ReplyDelete
  5. waa bestnyaa..sy pun bercadang nak g wanie..jom2!
    btw,nama sy syazwani jgk!salam kenal..hehe;)

    ReplyDelete
  6. slm wani... sy dari johor nak bawa tunang saya berjalan.. kalau nak ke bukit tinggi macam mana kos masuk ke sana? berapa? sy tak bermalam...

    ReplyDelete
  7. Kos masuk tak mahal.. tapi makanan kat sana je mahal..hehee

    ReplyDelete
  8. no telefon tempat menunggang kuda tu ada?

    ReplyDelete

Pendapat/komen anda, saya hargai. Terima Kasih! :)